Benvolgudes famílies

Des de la Federació d’AMPES hem rebut amb preocupació la manca de recursos de què disposen les escoles per atendre  tots els alumnes un cop implementat el decret d’inclusió.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/canals/sistema-educatiu-inclusiu/

Com a societat som conscients que els nostres fills i filles tenen dret a rebre l’atenció que necessitin  i, per tant, cal adequar els mitjans i els recursos a les característiques de tots i cadascun dels alumnes, tant les didàctiques com les emocionals.

L’octubre del 2017 es va aprovar el decret d’inclusió, l’esperit del qual compartim. Però malauradament les escoles no reben les dotacions necessàries ja que el pressupost que s’hi destina és del tot insuficient.

Creiem que és molt important tirar endavant aquest decret i per aquest motiu ens hem marcat els següents objectius:

❏     Iniciar reunions amb els diferents organismes d’ensenyament, inspectors i partits polítics per tal de reclamar que es compleixin les bases d’aquest decret que ells van aprovar.

❏     Solucionar des d’aquest moment les necessitats que cal atendre en les diferents escoles de Castellar.

❏     Sensibilitzar  tota la ciutadania que som una societat diversa en la qual tots tenim cabuda i tots, també,  tenim la pròpia responsabilitat a l’hora de donar resposta a les necessitats individuals.

Les accions que s’han fet de moment han estat informar i fer prendre consciència a l’Ajuntament de les necessitats existents i, en aquest sentit, la resposta ha estat positiva ja que han col·laborat a solucionar els problemes més immediats.

En previsió a les necessitats de propers cursos, les associacions de famílies organitzarem una Marató per a la Diversitat, en la qual demanem que col·laborin tots els centres educatius (escoles i instituts públics i concertats, escoles bressols i escola d’adults), les entitats del poble, comerços i tota la ciutadania. La Marató es farà a la primavera del 2019 i  té la doble  finalitat de fer pública la situació i poder disposar de recursos que  permetin solucionar-la en el moment que calgui.

El proper dimecres 19 de desembre al Mirador, a les 20.30h, es farà la primera trobada dels voluntaris i voluntàries que vulguin formar part de la comissió. Des de la Federació d’AMPES fem una crida a la participació de tothom.

Les persones que estiguin interessades a participar-hi han de contactar amb l’Ampa de la seva escola.

Moltes gràcies

Federació d’AMPES de Castellar